Harry Potter serien



Lite Om Filmerna!


Harry Potter och De vises sten år 1


I den här fantastiska filmen baserad på J.K. Rowlings succéberättelse, får Harry Potter på hans 11:e födelsedag reda på att han är den föräldralöse sonen till två mäktiga trollkarlar och att han besitter magiska krafter. En helt ny värld öppnar sig för Harry när han börjar på Hogwarts Skola För Häxkonster Och Trolldom. Han lär sig den flygande sporten Quidditch och spelar ett spännande spel med levande schackpjäser på sin färd mot den ondskefulle trollkarlen som är ute efter att förgöra honom. För det mest häpnadsväckande äventyr.


Filmen får ♥ ♥ ♥ ♥ 4/5 hjärtan




Harry Potter och Hemligheternas Kammare år 2


Bilar flyger, träd slår tillbaka och en mystisk husalf kommer för att varna Harry Potter. Så startar det andra året av hans förtrollande resa till en värld fylld av trolldom. Under det här året på Hogwarts, talar spindlar, brev skriker och Harrys förmåga att tala med ormar får hans vänner att bli misstänksamma mot honom. Från duellklubbar till skurkaktiga Dunkare är det här ett år fyllt av äventyr och fara när det med blod står skrivet på väggen att hemligheternas kammare har öppnats. Det krävs både magiska trollformler och stort mod av Harry, Ron och Hermione för att kunna rädda Hogwarts i den här förtrollande filmen baserad på den andra succéboken av J.K. Rowling.


Gör er redo att underhållas och fängslas när Harry Potter visar att han är mer än bara en trollkarl - han är en hjälte!


Filmen får ♥ ♥ ♥ ♥ ♥5/5 hjärtan


Harry Potter och Fången från Azkaban år 3

I Harry Potter och fången från Azkaban återvänder Harry, Ron och Hermonie, som nu blivit tonåringar, till sitt tredje år på Hogwarts där de tvingas möta den förrymda fången Sirius Black som utgör ett stort hot mot Harry.

Harry och hans vänner lär sig även under sitt tredje år att hantera Hippogriffer (till hälften hästar och till hälften örnar) driva tillbaka föränderliga Boggartar som byter skepnad och bemästra spådomskonsten. De besöker även trollkarlsbyn Hogsmeade och spökande huset som är den mest hemsökta huset i landet. Utöver dessa nya erfarenheter måste Harry övervinna hotet från de själasugande Dementorerna, överlista en farlig varulv och till sist hantera sanningen om Sirius Black och hans förhållande till Harry och Harrys föräldrar.

Tillsammans med sina vänner bemästrar Harry avancerad magik, korsar tidsbarriärer och ändrar banan för med än ett liv. Regisserad av Alfonso Cuarón och baserad på J.K, Rowlings tredje bok, är det här en förundrande trollbindande film full av skratt och gastkramande överraskningar som bara återfinns i Harry Potters äventyr.

Färdigt med fuffens!


Filmen får ♥ ♥ ♥ ♥ 4/5 hjärtan





Harry Potter och Den flammande bägaren år 4

När den flammande bägaren väljer ut Harry Potter som en av deltagarna i Den Magiska Trekampen tvingas han tävla mot två andra magiskolor i en stenhård kamp om evig ära. Men Harry anmälde sig inte ens som kandidat? så vem såg till att han kunde väljas?

Harry blir tvungen att slåss mot en livsfarlig, eldsprutande drake, möta onda vattendemoner och ta sig igenom en farlig, förtrollad labyrint - och alltihop bara för att sedan hamna i klorna på Han-Som-Inte-Får-Nämnas-Vid-Namn. I denna fjärde filmatisering av J.K. Rowlings Harry Potter-svit ställs allt på ända när Harry, Ron och Hermione en gång för alla lämnar barndomen och tar sig an utmaningar som de inte ens i sin vildaste fantasi hade kunnat föreställa sig.


Filmen får ♥ ♥ ♥ ♥ ♥5/5 hjärtan





Harry Potter och Fenixorden år 5

UPPROET ÄR OUNDVIKLIGT! Lord Voldemort har åtevänt och Trollkarsministeriet gör allt som står i deras makt för att inte avslöja sanningen för trollkarssamhället. Bland annat utses professir Dolores Umbridge till ny lärare i Försvar mot Svartkonster på Hogwarts. Hennes lektioner dock de unga eleverna inkapabla att försvara sig mot de mörka krafter som hotar dem. Efter lite övertalning från Hermione och Ron tar Harry saken i egna händer och tränar i hemlighet upp en liten grupp elever inför den strid i svartkonst som han vet väntar dem. En skräckjagande kraftmätning mellan goda och onda krafter väntar runt hörnet i denna spännande film som är baserad på J.k Rowlings femte bok om Harry Potter. Striden kan börja!


Filmen får ♥ ♥ ♥ ♥ 4/5 hjärtan




Harry Potter och Halvblodsprinsen år 6

Lord Voldemort grepp hårdnar om både mugglar och trollkarsvärden. Hogwarts är inte längre den trygga platsen det en gång var. Harry misstänker till och med att faran lurar inne på slottet. Samtidigt är Dumbledor fast besluten att förbereda Harry inför den slutliga kampen, som närmar sig med stormsteg. Tillsammans försöker de hitta svagheterna i Voldemorts försvar. Dumbledor tar hjälp av sin gamle vän och kollega Horace Slughorn, som han tror sitter inne med viktig informantion. Trots att den avgörande kraftmätningen närmar sig spirar romanserna bland våra vänner på Hogwarts. Det är kälek i luften, men farorna hopa sig och Hogwarts riskerar att aldrig bli sig likt.

Filmen får ♥ ♥ ♥ ♥ ♥5/5 hjärtan





Harry Potter och Dötsrikerna del 1 år 7

Del ett börjar när Harry, Ron och Hermione, ger sig av på ett riskabelt uppdrag för att försöka hitta och förgöra hemligheten till Voldemorts odödlighet och onska - Horcruxes. Alldeles ensamma, utan vägledning av deras lärare eller beskydd från professor Dumledore, måste de tre vännerna lita på varandra mer än någonsin förut. Men det finns mörka krafter bland dem som hotar att sära på dem.

Under tiden har trollkarlsvärlden blivit en farlig plats för alla fiender till The Dark Lord. Det fruktade kriget har startat och Voldemorts Dödsätare tar kontroll över Magiminiteriet och till och med Hogwarts, och de terroriserar och arresterar alla som sätter sig upp mot dem. Men det är en person de fortfarande letar efter och det är den mest värdefulla för Voldemort: Harry Potter. Den utvalde har blivit den jagade när Dödsätarna letar efter Harry för att ta honom till Voldemort... levande.

Harrys enda hopp är att finna Horcruxes innan Voldemort hittar honom. Men när han letar efter ledtrådar upptäcker han en gammal och nästan glömd sägen - legenden om Dödsrelikerna. Och om legenden visar sig vara sann, kan den ge Voldemort den ultimata makten som han så gärna vill ha.

Harry är dock omedveten om att hans öde redan har bestämts av hans förflutna, på den ödesdigra dagen när han blev pojken som överlevde. Harry är inte längre en liten pojke, och han närmar sig den uppgift som han blivit förberedd för ända sedan han satte ned fötterna på Hogwarts för första gången - den ultimata fighten mot Voldemort.

Filmen får ♥ ♥ ♥ ♥ ♥5/5 hjärtan





Harry Potter och Dötsrikerna del 2 år 7

Allt har lett fram till detta, den ödesmättade uppgörelsen mellan de goda och onda krafterna i magins värld. Ondskan finns överallt och ingen går längre säker men det kan bli Harry Potter som måste göra den största uppoffringen när han en sista gång ställs mot Lord Voldemort. Slutet är här.


Filmen får ♥ ♥ ♥ ♥ ♥5/5 hjärtan



Här rekomenderar jag alla Harry Potter filmerna!!! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0